Pallontallaajat.net
Valikko
Lattarimaat

Yksi myrskyinen yö Costa Rican tropiikissa

maaliskuu 31, 2014

Jos Costa Ricaa täytyisi maana kuvata yhdellä adjektiivilla, se olisi varmasti ‘vihreä’.

rincon18

rincon12

rincon08

Valitettavasti aikamme Costa Rican puolella jäi reissun aikana melko vähäiseksi, sillä matkamme pääpaino oli naapurimaalla Nicaragualla. Bussimatka nicaragualaisen bussiyhtiön TransNican hyvin ilmastoidussa ja modernissa bussissa pääkaupungista San Josesta aina Nicaraguan rajalle ja takaisin tarjosi huikeita vuoristomaisemia, syviä vihreitä laaksoja sekä henkeäsalpaavan kimurantteja ja mutkittelevia teitä hurjan korkeassa maastossa. Mutta kelpasi sieltä myös ihailla vuorten taa laskevaa hehkuvaa aurinkoakin.

rincon23

rincon24

Ennen rajanylitystä pysähdyimme Costa Rican puolella yhdeksi yöksi Liberian kaupungin lähellä sijaitsevan Rincon de la Vieja -kansallispuiston alueella. Olimme varanneet modernin mökkimajoituksen keskeltä vehreintä palmumetsää rauhallisella majoitusalueella, jossa ei sillä hetkellä ollut kovinkaan montaa muuta yöpyjää.

rincon

Mökkimme edustalta

rincon02

rincon27

Kivoja sävyjä ja nättiä pyyhetaidetta

Trooppisen lämpöisen päivän kääntyessä kohti iltaa ehdimme saavuttuamme juuri ja juuri nauttimaan hetken alueen uima-altaalla ennen auringonlaskua, ja pimeän tullen löysimme tiemme ravintolaan, joka sijaitsi upealla luonnonvaraisella paikalla lähellä kuohuvaa koskea, huikeaa kanjonia ja sen yllä roikkuvaa riippusiltaa.

rincon04

Majoitusalueen ulkoilma-altaalta

rincon26

rincon05

rincon07

Annika alkoi päästä loman makuun :)

rincon09

 

rincon10

Kanjoni ja sen yläpuolella roikkuva riippusilta. Ei muuten ihan hirveästi houkutellut…

rincon11

Alhaalla näkyi myös jokivirtaus

rincon13

rincon14

Ravintolassa oli rauhallista alkuillasta

rincon15

Takaisin ravintolasta mökkiin suunnistaessamme oli aivan pilkkopimeää ja aiemmin nauramalleni Annikan matkavarusteisiin kuuluvalle otsalampulle olisi kuin olisikin ihan oikeasti ollut käyttöä! Sysimustassa, trooppisen lämpimässä yössä, kirkkaan tähtitaivaan alla muistuivat mieleeni sanat Raappanan letkeästä suomireggaebiisistä:

Lähdetään kauas pois / sinne missä on lämmin / ja niin paljon elävämmin / loistaa tähdet ja kuu

rincon25

Nukkumaankäydessämme tuuli oli yllättävän nopeasti yltynyt jo myrskyntuntuisiin lukemiin, palmunoksat ja muut vehkat hakkasivat vasten ikkunaa ja tuntui, että mökin hataranoloinen katto saattaisi lähteä tuulen mukana irti hetkellä millä hyvänsä! Lisäksi mökin ikkunoiden keskiosassa ei ollut ollenkaan kiinteää lasia peittona, vaan ainoastaan hyttysverkko. Näin ollen kaikki luonnonäänet keskiyön sirkkojen sirityksineen kantautuivat mökin sisälle erittäin hyvin, ja antoivat vaikutelman, kuin olisimme yöpyneet taivasalla. Kerrassaan upea tunne – jos tuuli ei olisi niin kovasti vavisuttanut mökkiämme!

Myös yhtäkkinen, kovaääninen auton tööttäily muuten rauhallisella alueella mökkimme lähellä säikäytti niin minut kuin jo nukkuvan Annikankin, ja mielessä kävi jo, oliko kyseessä jokin majoitusalueen henkilökunnan yleinen myrskyevakuointivaroitus…

Hetkisen kuluttua tööttäys kuitenkin lakkasi, ja kun sydämeni lyönnit alkoivat vihdoin tasaantua, vaivuin minäkin lopulta uneen toivoen, että myrsky olisi aamuun mennessä ohi.

rincon16

Aamukuudelta uskaltauduin kurkkimaan puisten sälekaihtimien raosta ulos

rincon17

Annika keskellä mökin etupihan trooppista puutarhaa

rincon19

Myrsky oli onneksi tipotiessään ja aurinko alkamassa kivuta korkealle

rincon20

Aamupalalle mars!

rincon21

Voisiko olla parempaa tapaa aloittaa aamu kuin lautasellisella tuoreita hedelmiä?

rincon22

Ja hilpeänä matkaan kohti Costa Rican ja Nicaraguan rajanylitystä!

Eng: We enjoyed the beauty of the nature of Costa Rica by staying at a modern lodge accommodation which was part of a national park Rincon de la Vieja nearby the city of Liberia. The lodge area had a pool and a restaurant next to a canyon and a flowing river and the surroundings were impeccably tropical with lots of different type of palm trees and other green plants. The night we stayed was totally pitch black with the sky full of stars and we could hear the sound of grasshoppers and all the other nature sounds as well into the lodge. Unfortunately it was also an incredibly stormy night, but after staying up a few hours we could finally fall asleep, only wishing the storm would be over by the next morning.

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla maaliskuu 31, 2014 at 12:19

  Aivan mahtava mesta! Odotan kyllä niin innolla lokakuuta :) Ja hei, otsalamppuhan on ihan must varuste :D

  • Vastaa Mari maaliskuu 31, 2014 at 17:15

   Tuo paikka oli kyllä jotain todellakin kokemisen arvoista, ja ylipäätään Costa Ricassa on varmasti niin paljon tutkittavaa! Ja nähtävästi voisin suositella otsalampun mukaanottamista ihan varulta :D

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset maaliskuu 31, 2014 at 17:58

  Otsalamppu on kyllä yllättävän kätevä varuste. Mutta harmittavan usein se on tosiaan unohtunut majapaikkaan ja sitten on pimeässä suunnistettu takaisin.

  Ihanalta näyttää teidä majapaikka :) Vaikkakin voin hyvin tuntea sen jännityksen minkä kunnon trooppinen myräkkä saa aikaiseksi. -Milla

  • Vastaa Mari huhtikuu 1, 2014 at 08:35

   Pitänee ilmeisesti alkaa uskoa otsalampun kätevyyteen kun jo useampi sitä on kerennyt täällä mainostaa :) Ja tosiaan sitten kun oppis vielä ottamaan sen mukaan oikealla hetkellä :P

   Tuo majapaikka oli jo itessään upea kokemus, vähän tietysti erilainen kuin mitä ajateltiin myrskyn vuoksi. Itse asiassa se oli myös meidän “kallein” majoitus koko reissun aikana, eli noin 30e per nenä aamiaisella ja netillä yleisillä alueilla – joten ei siltikään kauhean paha verrattuna siihen, minkälaisen kokemuksen sillä sai! :)

 • Vastaa Lena / london and beyond maaliskuu 31, 2014 at 22:11

  Vau miten kivalta reissulta vaikuttaa! Otsalamppua en olisi koskaan tullut älynneeksi ottaa mukaan, olisin varmaan itsekin sille naureskellut. :D Mutta hyvä ettei turhaan ollut mukana…!

  • Vastaa Mari huhtikuu 1, 2014 at 08:37

   Ei mullakaan ois tullut mieleen kuuna päivänäkään ottaa otsalamppua joukkoon, mutta hyvä kun reissuseura oli varautunut lähestulkoon kaikkeen :)

 • Vastaa Inka huhtikuu 1, 2014 at 07:27

  Huh, kuulostaa aika hurjalta menolta. Noh, onneksi olitte tiiviisti mökin sisässä, tuommoinen myrky-yö ei varmaan paljoa naurattaisi telttamajoituksen kanssa.

  • Vastaa Mari huhtikuu 1, 2014 at 08:39

   Joo teltta ois lähtenyt varmaan heti ekojen tuulenpuuskien aikana siellä lentoon :D Mutta eipä siinä hätiä, kun kattokin pysy kuin pysykin koko yön pään päällä ;)

 • Vastaa Miia / miikkulaisen.com huhtikuu 2, 2014 at 20:19

  Onpa suloinen mökki! :) Mutta pakko sanoa etten olisi varmaan itse pystynyt nukkumaan kaikkien noiden myrskyäänien ja tööttäyksien keskellä. Hui!

  • Vastaa Mari huhtikuu 3, 2014 at 08:59

   Tuo mökki oli tosi kiva ja siellä ois viihtynyt useammankin yön vähän vähemmällä tuulella :) Mulla kesti tosiaan aika kauan nukahtaa siellä kun vähäsen meinasi hirvittää koko se myräkkä, ja kun Annika nukkui jo niin makiasti niin en kehdannut häntäkään häiritä. Mut selvittiin siitä aamun aurinkoon! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.