Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Faktoja ja vastauksia – kurkistus Marimenten kulisseihin

maaliskuu 28, 2014

Sain jokin aika sitten Kotiäitinä Kanadassa -blogin Jenniltä kivan blogihaasteen, johon ajattelin nyt vihdoin maaliskuisen aurinkoisen aamun kunniaksi tarttua.

11 faktaa minusta:

1. Haluaisin joskus matkustaa rahtilaivalla Etelä-Amerikkaan. Ajan kanssa, ei kiirehtien minnekään.

2. Olen kuunnellut rap-musiikkia 12-vuotiaasta lähtien ja kuuntelen yhä edelleenkin. Niin suomalaista, jenkkiräppiä kuin esimerkiksi espanjankielistäkin. On hienoa oivaltaa, miten rap-lyriikat taipuvat niin monella eri kielellä.

3. En erityisemmin tykkää puhua puhelimessa, ainakaan pitkiä puheluita. Pidän ihmisten näkemisestä ja jutustelusta ihan kasvokkain.

talking

4. Mulla on aika paljon luomia ympäri kroppaa, joista kolme suurinta kävin juuri terveyssyistä poistattamassa radioaaltokirurgialla.

5. Sairastin 18-kesäisenä pahan vesirokon, josta mulla on vieläkin jäljellä arpia siellä sun täällä, muun muassa kasvoissa.

6. En ole koskaan käynyt Tukholman kaupungissa, ainoastaan joskus ollessani pieni ajettiin siitä läpi Etelä-Ruotsiin. Kyllä, bucket listalla on! :)

tukholma

7. En omista järjestelmäkameraa, vaan otan kaikki blogini kuvat Canonin Ixus 125 HS -digikameralla. Tykkään kun sitä voi pitää kokonsa puolesta mukana huomaamattomasti lähes joka paikassa ja mielestäni sillä saa riittävän hyvälaatuisia kuvia. En usko, että hieno järkkärikamera itsessään tekee hyvää kuvaajaa tai takaa onnistuneita otoksia. Kompaktijärjestelmäkamera eli minijärkkäri voisi tosin olla oiva kompromissi tähän asiaan :)

8. Uskon vahvasti Karman lakiin ja siihen, että jokainen voi omilla teoillaan ja päätöksillään vaikuttaa omaan elämäänsä.

karma

9. Reissaamiseni myötä olen oppinut itsestäni monia uusia asioita ja löytänyt itsestäni aivan uusia puolia.

10. Etenkin aina reissusta palatessa osaan arvostaa asioita, joita Suomessa pidetään itsestäänselvyyksinä (puhdas hanavesi, lämmitetyt talot, yleinen turvallisuus…).

11. Tykkään kovasti laamoista (vaikken ole koskaan nähnyt moisia livenä), koska ne ovat söpöjä ja kuulemma aistivat, jos joku ihminen on paha. Perussa olisi siis muukin syy käydä kuin Machu Picchu :)

cute-llama-picturescute_originaljpg-z3ykcugx

Vastaukset Jennin kysymyksiin:

1. Mitä sulla on aina jääkaapissa?

Kahvimaitoa, tai siis ihan tavallista rasvatonta maitoa, mutta käytän sitä vaan kahviin, tai vaikka myslin kanssa, mutta en juo paljaaltaan. Ja banaaneja myös, vaikka ne ei ole jääkaapissa, vaan pöydällä huoneenlämmössä.

2. Mikä on sun go-to meal? (mitä teet usein, hyvä ja helppo)

– Ruokakysymykset jatkuu, ihanaa :D Voin esimerkiksi kietaista tortillan sisään melkeinpä mitä tahansa salsan ja tomaatin kera. Mun tortillan sisältä on löytynyt muun muassa broilerpyöryköitä, nakkeja, meksikonpadan rippeet ja vielä ruokaisemman siitä saa, kun paistaa munakkaan tortillapohjan sisään ja lisää siihen täytteet.

3. Unelmaloma sinulle olisi?

– Yhdistelmä rantaa ja kaupunkia, kiitos! Mielellään meren rannalla jossain auringossa, mutta tekemistä saa myös olla. Ja tietysti ihanien ihmisten seurassa :)

rio02

rio03

Kuka arvaa mistä nämä kuvat on?

4. Mitä ilman et voi elää?

– Ystäviäni ja perhettäni.

5. Baariin vai leffailta kotona?

– Riippuu fiiliksestä, molemmat käy kun on hyvää seuraa. Jos nyt on pakko valita jompi kumpi niin tykkään kyllä käydä ulkona ihmisten ilmoilla ja kun oon vähän huono kattomaan leffoja niin kai se baari sitten :P

6. Paras puolesi?

– Olen oppinut tulemaan toimeen ja jopa ystävystymään mitä erilaisimpien ihmisten kanssa, viitaten niin kulttuurisiin taustoihin kuin elämänkatsomuksellisiinkin asioihin.

7. Juoksisitko kanssani maratonin mieluummin New York Cityssä vai Vancouverissa? (ps. aijon juosta molemmat)

– Minä ja juokseminen, ihan oikeastiko..? Voin vaikka mieluummin pyöräillä siinä vieressä ja tsempata, käykö niin? :D Okei, vastaus kysymykseen on Vancouver, koska oletan sen olevan rauhallisempi kuin New York City. Mutta saisit Jenni sitten ehkä jonkun aikaa ootella minua… ;)

8. Mikä on mielestäsi paras puoli Suomessa?

– Rauhallinen hiljaisuus ja oma tila, kaunis ja puhdas luonto, ja monien asioiden toimivuus.

mökki

Kesämökki, rantalaituri ja juhannuksen yötön yö järvenselällä

husky

Ja nyt mentiin ajassa melkoisen monta vuotta taaksepäin Vuokatti Huskylle!

husky02

Kuka muistaa miltä vuodelta nämä huskysafarikuvat on? Matkailualan opiskelua parhaimmillaan… :)

9. Jos voisit muuttaa maailmaa, mitä muuttaisit?

Ihmisten negatiivisen ja pelokkaan suhtautumisen kaikkeen erilaiseen ja itselle vieraaseen.

10. Jos kannat mukanasi käsilaukkua, mitä sieltä löytyy?

– Tokihan kannan, ja sieltä tilaihmeestä löytyy aina kännykän, lompakon ja avainten lisäksi vesipullo, huulirasva, -kiilto, puuteri ja kuulakärkikynä. Ja kasa K-marketin kuitteja.

11. Tärkein elämänohjeesi?

On ihan sama, millä tavalla elät, kunhan itse olet tyytyväinen valintoihisi etkä satuta tekemisilläsi muita ihmisiä. Tärkeintä on löytää oma tapa olla onnellinen ja elää sen mukainen elämä.

Tämä haaste on kiertänyt jo useilla bloggaajilla, joten en tällä kertaa haasta ketään henkilökohtaisesti. Jos joku kuitenkin haluaa vielä tarttua tähän ja vastailla noilla samoilla kysymyksillä, niin olkaatte hyvät! :)

(Kuvat lukuunottamatta omia järvi- ja huskykuvia täältä, täältä, täältä ja täältä)

Eng: Got a blogger’s challenge from Jenni, a friend of mine who writes her own blog as well from Canada. Wrote some random facts about myself, such as I would love to travel to South America by a cargo ship and that I’ve actually never been to Stockholm yet (I know, shame on me!) The facts were followed by answers to questions asked by my friend, and I for example declared the best thing about my home country Finland to be tranquility and pure, beautiful nature.

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta maaliskuu 28, 2014 at 13:57

  2007! Siis noi huskykuvat :) Ja ihana tuo Karmakuva, piti ihan lisätä Pinterestiin se :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 28, 2014 at 21:36

   Aivan niin, sillonhan se kaikin puolin freesaavan hieno huskykokemus oli! ;) Ja karman lait tosiaan pistää vähäsen ajattelemaan.

 • Vastaa Jenni maaliskuu 30, 2014 at 17:19

  jee kiitos vastauksista! Vai laamat haha oot hassu :) voi niitä tulla tännekki kattoon niitä pidetään monesti lehmien yms kanssa kun pelottavat kuulemma kojootit pois ;)

  • Vastaa Mari maaliskuu 30, 2014 at 18:43

   Ole hyvä Jenni! No niin, eli taas yksi hyvä syy lisää tykätä laamoista :D Mutta en ookaan ajatellut että niitä voisi nähä myös Kanadassa – eli myös yksi syy tulla sinne visiitille! ;)

   • Vastaa Jenni maaliskuu 31, 2014 at 06:50

    meille saa aina tulla :)

    • Vastaa Mari maaliskuu 31, 2014 at 17:08

     Jee kiva, kiitos! Pistetään Kanada korvan taa ;)

 • Vastaa Annika maaliskuu 31, 2014 at 10:40

  Laamoja löytyy nykyään myös Suomesta, oon pari kertaa nähnyt jossain tapahtumassa :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 31, 2014 at 17:10

   Joo näin joskus kuvia Helsingin joulumarkkinoilta parin vuoden takaa, ja siellä oli ollut vierailevana tähtenä laama :D Täytyykin alkaa bongailla noita tapahtumia ihan tositarkotuksella!

 • Vastaa Sannis huhtikuu 3, 2014 at 01:04

  Hei, mimmosta toi radioaaltokirurgia oikein on? Mulla on kans yks luomi poistatuksen tarpeessa, mutta en oikein tahtois luottaa paikalliseen terveydenhuoltoon sen kanssa, kun on vielä sellasessa paikassa että pitää ottaa hiuksia pois eestä. Missä sä poistatit omas ja paljonko se makso? Ja ennen kaikkea, oliko kivuliasta? :D

  • Vastaa Mari huhtikuu 3, 2014 at 08:56

   Kiitos kommentista Sannis! :) Radioaaltokirurgia on aika uusi menetelmä luomenpoistoon, itse toimenpide oli täysin kivuton, kesti puolisen tuntia ja eniten sattui puudutuspiikkien laitot ennen operaatiota. Puudutus toimi tosiaan niin hyvin etten onneksi tuntenut yhtään mitään, kun mullta poistettiin luomet jalasta, selästä sekä kulmakarvojen alapuolelta. Viimeisen kohdalla jouduttiin ottaa osa kulmakarvoista pois, mutta ne onneksi kasvaa takaisin.

   Mä en myöskään uskaltanut luottaa julkiseen terveydenhuoltoon etenkään tuon kasvoissa olevan luomen kanssa. Kaveri suositteli mulle Helsingin Ruoholahdessa toimivaa yksityistä EuromedFin-klinikkaa, jossa kolmen luomenpoisto maksaa 199e miinus Kela-korvaukset. Mulla oli mukava naislääkäri, ja ilmeisesti koko klinikan henkilökunta on venäläinen, mutta kaikki puhuvat riittävän hyvin suomea ja oma kokemukseni oli oikein hyvä. Täältä löytyy lisää tietoa tuosta klinikasta:

 • Vastaa Saq marraskuu 21, 2014 at 13:35

  Mukava blogi sinulla! Machu Picchussa näet myös laamoja eli ei tartte Perussa vaivautua muualle ;)

  • Vastaa Mari marraskuu 21, 2014 at 18:39

   Kiitos paljon Saq! Siinähän olisi sitten saman tien kaksi kärpästä yhellä iskulla :)

  Vastaa