Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Merituulta ja kipparinpiippuja

maaliskuu 21, 2014

 fin18

fin03

fin04Merellinen meno ja meininki jatkui SEA LIFEn merimaailman jälkeen seuraavana päivänä Eckerö Linen uuden M/S Finlandian miniristeilyllä Tallinnaan.

fin11

fin09

Merinäkymiä laivan A-luokan hytin ikkunasta

fin12

En suoraan sanottuna ole edes varma, milloin olen viimeksi ollut risteilyllä, etenkään sellaisella, joka ei käy ollenkaan maissa – varmaan joskus abivuonna? Ja siitähän on jo tosiaan useampi vuosi aikaa…

Matka alkoi jo Helsingin Jätkäsaaren terminaalista hyvissä ajoin tehdyn lähtöselvityksen jälkeen perjantai-iltapäivän limelonkerolla sekä alkuillan auringon ihailulla laivan tuulisella kannella:

fin02

fin05

fin06

fin07

Pikkasen taisi tuulla kannella :)

fin08Tax Free -ostoksia tarttui myös hieman mukaan muun muassa nostalgisten lapsuusmuistojen merkeissä:

fin19

fin20

fin21

“Itä-intian kauppakomppania on nyt vihdoin saarrettu…”

Itse risteilynä Eckerö Linen vuoden 2012 lopussa liikennöimään alkanut, 2000 matkustajapaikkainen M/S Finlandia on ihan mukiinmenevää viihdettä leppoisalle perjantai-illalle. Laiva seilaa Suomen lipun alla ja muutenkin pyrkii korostamaan suomalaisuutta muun muassa sisustuksessaan ja ruokavalikoimassaan, mikä jäi tosin vähän epäselväksi hampurilaisten, pastojen ja kanakorien valinnanvaikeudessa? Uusi matkatuote, miniristeily on valittavissa joko päivä- tai ilta-aikaan, ja kestää noin kuutisen tuntia, minkä aikana laivasta ei poistuta Tallinnassa, vaikka osa matkustajista, kuten virolaiset työmatkalaiset jäävät siellä pois.

Laivan matkustajakunta koostuu hyvin suurimmaksi osaksi reippaasti keski-ikäisistä ja sitä vanhemmista miehistä ja naisista, ja risteilyn viihdetarjonta on myös tämän asiakaskunnan mukaista. Karaoke raikaa, mutta mieltä lämmitti siitä huolimatta italialaisen Claudion karismaattisen charmikkaat fiilistelycoverit Elvis Presleyn soinnuista. Mies ja kitara <3

Sanotaan, että meri-ilmaa hengittäessä tulee maslakka nälkä, ja puolivälissä kuuden tunnin edestakaista risteilyä alkoivat jo laivan ravintolan Cafeteria Sataman kanakori ja kasvishampurilainen maittaa varsin mainiosti. Päivällistä nauttiessa kelpasi myös tuijotella kohti Tallinnaan kuulaan alkuillan horisonttia.

fin15

Cafeteria Satamassa viihtyi moni muukin matkalainen

fin16

Näillä lähti nälkä loppuillaksi!

fin17

Tallinnan kaupungin silhuetti. Ensi kerralla pitää käydä maissakin.

On ylipäätään ihanaa, että Helsingistä käsin voi tehdä tällaisia miniristeilyjä vaikkapa työviikon päätteeksi eikä silti mene koko viikonloppua pelkästään itse risteilyyn – halutessaan ehtii vapaiden aikana vielä muillekin vesille :)

fin22

Eng: We took a mini cruise from Helsinki to Tallinn, which takes altogether six hours there and back. Did some tax free shopping, enjoyed food and drinks and the beautiful seaside landscapes of the Gulf of Finland. Nice way to relax after a hard week of work! :)

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta maaliskuu 22, 2014 at 00:37

  Kiva arjenpiristys! Ja nuo piiput on aivan huippuja, sopii Riikalle loistavasti ja kuvateksi on just osuva :D

  • Vastaa Mari maaliskuu 22, 2014 at 11:26

   Hehee, tuo Riikan mafioso-ilme on niin priceless! :D Ja luonnollisestikin kynsilakan täyty passata piipun nonparellejen värin kanssa ;)

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella maaliskuu 27, 2014 at 14:07

  Ihana miniristeily, freesaa viikon kuin viikon ja varmasti aivan perusteellisesti! (:

  • Vastaa Mari maaliskuu 27, 2014 at 19:02

   Ihan totta Nella, pienikin maisemanvaihdos tekee välillä hyvää – ja etenkin ihanat merimaisemat! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.