Pallontallaajat.net
Valikko
Lattarimaat

San Juan del Sur – surffihenkeä ja katutaidetta

maaliskuu 4, 2014

sjds01

San Juan del Surin pienestä kalastajakylästä kehittynyt rento rantakaupunki Tyynenmeren rannikolla on yksi Nicaraguan matkailullisesti kehittyneimmistä kohteista. Vaaleita matkailijoita tulee kaduilla vastaan varsin usein, mutta pääranta on silti suhteellisen rauhallinen ja etenkin aamupäivisin lähes autio huomioonottamatta satunnaisia lenkkeilijöitä. Kauempana kaupungin keskustasta sijaisevat varsinaiset surffaamiseen tarkoitetut rannat, mutta tämä pieni hiekkaranta palmuineen oli meidän viimeisenä Nicaraguan kohteena just passeli!

sjds02

sjds03

sjds06

sjds04

Reissun eka piña colada maistui aivan järkyttävän hyvälle! :)

sjds07

sjds05

Koko San Juan del Surin (lyhemmin SJDS) kaupunki henkii kuitenkin surffihenkeä ja nuorten bilemeininkiä ja rantabaarit mainostavat kilvan “Cocktails 2 for 1” -tarjouksia. Tämän astisen nuoren elämäni hienoimman auringonlaskun olen myös päässyt näkemään juuri täällä SJDS:n rannalla, siemaillen herkullisen täyteläisen kookoksista piña coladaa Annikan mahtavassa reissuseurassa! Myöskin tämänvuotisen ystävänpäivän jätskittelyt sujui varsin makean mallikkaasti välillä vähän varjoon siirtyessä auringon kuumasta porotuksesta (nimim. Palaneet nahkanpalat kuoriutuu vielä tätä kirjottaessakin käsivarsista…)

sjds27

Eskimo on tarpeeksi hämmentävästi nicaragualainen jätskiketju :)

sjds20 sjds21

sjds22

Déjà-vu -ilmiö? Täyteläisiä piña coladoja ei voi olla koskaan liikaa ;)

Kaupungin letkeiltä kaduilta löytyy paljon hienosti toteutettua, värikästä katutaidetta – esimerkiksi monilla surffikaupoilla- ja kouluilla on signeerauksista päätellen usein vaikkapa Australiasta asti tulleen kävijän taidonnäyte seinässään. Eikä ketään näytä haittaavan nämä graffitintapaiset koristukset! Jotain tällaista taiteen vapautta kaipaisin kieltämättä Suomeenkin katukuvaa elävöittämään:

sjds11sjds08sjds10sjds12sjds09sjds13

sjds26

Kruunauksena tälle silmänruoalle oli  lähes kaikkia aisteja hivelevä, varmaan elämäni herkullisin kanaburrito Taco Stop -katukeittiöstä, suoraan silmieni alla alusta asti valmistettuna. Teen varmastikin jossain vaiheessa erikseen ruokapostauksen kaikista reissun herkullisista ruokakokemuksista, mutta tämä antakoon pientä esimakua tulevasta:

sjds16

sjds23

Iltapäivän koittaessa ja ennen auringonlaskua kävimme myös ensimmäistä kertaa elämässämme uimassa Tyynessämeressä. Hieman auringossa kärtsänneen, herkän ihon kanssa vesi tuntui jokseenkin yllättävän vilpoisalta, mutta aaltojen kuljettaessa polskijoita kohti rantaa tuli sopivan virkistynyt olo helteisen päivän jälkeen.

Pohdimme Nicaraguasta lähtiessä Annikan kanssa, että maan tärkeimmät paikat tuli kierrettyä aika hyvin ja kolmen erilaisen kohteen (maalaiselämän tyyssija Ometepen saari, vanha kaupunkikohde Granada ja rantaelämän SJDS) välinen kontrasti muodosti mieleenpainuvan kokonaisuuden Nicaraguan seikkailuillemme.

Tämän jälkeen suuntasimme bussilla rajan yli takaisin kohti Costa Ricaa, jonka pääkaupungissa San Joséssa jouduin muun muassa keskelle mielenosoitusta Venezuelan kansan puolesta ja melkein kolaroimme bussin kanssa taksin painaessa tuhatta ja sataa. Näihin kokemuksiin palailen täällä myöhemmin!

sjds25

Eng: Full of surfer’s paradise atmosphere, the destination of San Juan del Sur (SJDS) is ideally located on the Pacific Coast of Nicaragua and offers a laid back vibe for several travellers who come there to party and watch the outstanding sunsets on the beach. There are also nice pieces of street art around the city as well as delicious street food such as fresh burritos that are prepared right in front of your eyes. Me gusta!

Saatat myös pitää näistä

16 Kommenttia

 • Vastaa Inka maaliskuu 4, 2014 at 09:31

  Ah, miten rennolta vaikuttaa tuo rantaelämä! Ja nuo auringonlaskut näyttää kyllä upeilta, ja omin silmin nähtynä varmasti vielä makeammilta. Näistä teidän Etelä-Amerikan seikkailuista on ollu kyllä tosi mielenkiintoista lukea, kun en ite oikein tiedä tuosta alueesta mitään.

  • Vastaa Mari maaliskuu 4, 2014 at 18:08

   Kiitti Inka! Välillä on tosiaan kaiken kuvaamisen keskellä laitettava kameran pois ja ihasteltava maisemaa ihan omin silmin. Noihin rentouttaviin rantatunnelmiin ja auringonlaskuihin oli hyvä päättää reissu Nicaraguan puolella :)

 • Vastaa Annika maaliskuu 4, 2014 at 13:06

  Näyttää tosi söpöltä paikalta. Kieltämättä auringonlaskut ja piña coladat kuulostaa aikaa hyvältä! :)

  Pilkunviilaajana täytyy vaan Inkalle huomauttaa, ettei kyseessä ole Etelä-Amerikka vaan Väli-Amerikka. Etelä-Amerikka alkaa vasta Costa Rican eteläpuolelta :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 4, 2014 at 18:31

   Kylästä löytyi vielä paljon söpöä ja pittoreskia, mutta olisi mielenkiintoista nähdä miten paljon ja mihin suuntaan tuo paikka tulee kehittymään esim. 10 vuoden sisällä.

   Amerikkojen maat menee mullakin välillä vähän ristiin – en mieltäisi esimerkiksi Meksikoa yhtään kuuluvaksi Pohjois-Amerikkaan, johon se maantieteellisesti kuitenkin kuuluu, koska kulttuurillisesti se on aika reippaasti Etelä-Amerikan puolella. Ehkäpä ens vuonna suunta taas vähän alaspäin sinne Etelä-Amerikkaan..? ;)

   • Vastaa Annika maaliskuu 4, 2014 at 19:30

    Totta, munkin mielestä on hassua että Meksiko on muka Pohjois-Amerikkaa, eikä Väli-Amerikkaa. Sen takia tykkään ennemmin puhua Lattareista, kun siihen kuuluu kaikki Jenkeistä alaspäin :)

    • Vastaa Mari maaliskuu 4, 2014 at 20:33

     Lattarit on kätevä termi, jonka alle sulavasti sopii Meksikokin :) Ja pienen taustatutkimuksen myötä kuulemma myös ‘Ibero-Amerikalla’ tarkoitetaan entisiä Espanjalle ja Portugalille kuuluneita siirtomaita. En oo kyllä koskaan kuullut kenenkään käyttävät tuota termiä ainakaan puhekielessä.

     • Annika maaliskuu 4, 2014 at 22:00

      Joo, Ibero-Amerikkaa käytetään ainakin vielä täällä Espanjassa.. mutta kai se on jollain tasolla poliittisesti epäkorrektia korostaa ja muistuttaa niistä siirtomaavallan ajoista. Lähinnä mun mielestä vanhempi sukupolvi saattaa puhua Ibero-Amerikasta vähän samalla tavalla kuin joku saattaisi vielä viitata Lattareihin “Nuevo Mundo”-nimikkeellä.

     • Mari maaliskuu 5, 2014 at 17:36

      Hmm, mielenkiintoista! Juuri tämän takia bloggaaminen on niin huippua, kun vuorovaikutuksen kautta voi oppia aina jotain uutta. Kiitos Annika! :)

 • Vastaa Sukellus Asiaan maaliskuu 5, 2014 at 04:52

  Taas näitä! Alan olla vahvasti sitä mieltä, että Nicaragua on seuraava kohde kun sukellusrumba on saatu täällä pakettiin. Kiitos kannustuksesta. ;)

  • Vastaa Mari maaliskuu 5, 2014 at 17:42

   Olepas hyvä, ja kiitos kannustavasta kommentoinnista! :) Ihan huippua, jos näiden tarinoiden ja kuvien kautta yksikin matkaaja inspiroituu Nicaraguasta. Se on todella upea maa!

 • Vastaa Laura maaliskuu 5, 2014 at 21:19

  Onpas ollut kiva lukea Nicaragua-juttuja, Väli.Amerikka-kuume kun mulla on ollut aivan valtava viimekeväisen Panaman visiitin jälkeen :) Panaman ja Meksikon välinen alue on vielä täysin koluamatta! Itseasiassa Nicaraguaa olen miettinyt vaihtokohteeksi reilun vuoden päähän. Osaatko sanoa kuinka kaukana Managua on rannasta, ts. miten helposti pääsee surffaamaan kaupungin hälinästä? Entä kuinka pitkä matka on vaikkapa tuonna San Juan del Suriin?

  • Vastaa Mari maaliskuu 6, 2014 at 17:56

   Kiitos Laura! Vau, Nicaragua vaihtokohteena kuulostaa mielenkiintoiselta idealta! Me ei tosiaan käyty tuolla Managuassa ollenkaan, kun pienen taustaselvittelyn myötä siitä ei löytynyt juurikaan mitään positiivista kommenttia. Monet matkaajat ainoastaan lentää sinne ja jatkaa samantien matkaa, mutta itse en osaa sen tarkemmin kommentoida kaupungista positiivista tai negatiivista. San Juan del Suriin on sieltä matkaa noin 130 km, modernit bussiyhteydet toimii kyllä ihan hyvin kaupunkien välillä esim. TransNican linjoilla. Managuan sijaan voisin kuvitella Granadaa miellyttävämpänä vaihtokohteena, sieltä löytyy yliopisto ja muutenkin näkisin kaupungin eläväisenä opiskelijaympäristönä vaikka ihan espanjan kielikurssillekin! :)

   • Vastaa Laura maaliskuu 9, 2014 at 15:12

    Okei, kiva kuulla! Aika usein se onneksi taitaa olla niin, että ne kaupungit jotka ei niinkään turistimassoja vedä on kuitenkin tosi jees elää ja taas päinvastoin – tuskin itse ainakaan haluisin asua hirveessä turistimestassa :) Katsotaan, miten käy ja mihin päädyn!

    • Vastaa Mari maaliskuu 11, 2014 at 17:30

     Ihan totta kyllä, usein kun itse menee paikan päälle vähemmän suositeltuihin kohteisiin, ei ne aina niin pahoja ole kuin ehkä maineensa. Toivottavasti pääset vaihtoon jonnekin huippuun paikkaan! :)

 • Vastaa Miikkulainen maaliskuu 7, 2014 at 21:49

  Onpa huikea reissu ja niin erikoinen kohde. :) Jään odottelemaan mitä loppureissusta tapahtui.. :D P.S. Auringonlasku + Pina Colada on ehkä yhdet yhteensopivimmat jutut mitä tiedän. ;)

  • Vastaa Mari maaliskuu 8, 2014 at 16:41

   Tätä reissua tullaan muistelemaan vielä pitkään, kuten viimeaikaisista postauksista on taidettukin huomata :) Ja mielestäni aina on hyvä syy nauttia piña colada poikineen! ;)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.