Pallontallaajat.net
Valikko
Lattarimaat

Väriä elämään Granadassa!

maaliskuu 1, 2014

granada Ometepen saaren viidakoiden ja verkkaisen maalaiselämän jälkeen oli suorastaan shokki siirtyä takaisin Nicaraguan mannermaalle Granadan kolonialistishenkiseen kaupunkiin. Granada on yksi koko Amerikkojen vanhimmista ja Nicaraguan tärkeimmistä kaupungeista, ja halusimme ehdottomasti sisällyttää myös yhden yön visiitin tässä kaupunkikohteessa vastapainona Ometepen saarikokemuksille. Ensimmäisenä huomiona kaupungin tunnelmallisilla kaduilla kuljeskellessa pistää silmään ihan tavallisten talojen mieletön väriloisto. Aika väistämättä tästä värikylläisyydestä tulee mieleen Meksikon värikkyyden näkyminen kaukuvassa, ja tunsin heti olevani kuin ikuisen rakkauden kohteessani Playalla. granada02 granada03 granada04 granada05 granada07

granada06

Luonnollisestikin piti myös itse sulautua ympäristöön :)

granada13 granada14 Granadasta löytyy myös suklaamuseo, jossa piipahtamista olimme odottaneet jo reissun suunnitteluvaiheesta lähtien. Onneksi emme kuitenkaan ryhtyneet paikan päällä buffet-aamiaisen kimppuun vaan vähän hillitsimme suklaanhimoamme “pitäytymällä” niin täyteläisessä suklaabrownien palassa, jota syödessä jo parin ekan suupalan jälkeen meinasi tulla suklaan kertakaikkinen yliannostus! Aiemmin oon aina luullut, ettei moinen olisi edes mahdollista, miettikäähän nyt IHANAA SUKLAATA, mutta kyllä vain, tuolla se tunne oli täysin käsinkosketeltavissa ja molemmilta jäi puolet herkullisesta browniesta syömättä! Kun hädin tuskin sain alas vielä lähes yhtä suklaisen kylmän maitojuomani, oli peli aika lailla sillä selvä ja museokaupan suklaavalikoiman tutkiminen ei tullut enää edes kysymykseenkään…

granada15

Hymy pyllyssä vielä tässä vaiheessa

Hymy pyllyssä vielä tässä vaiheessa

granada17

Ensin kuvaussessio ja sitten itse asiaan :)

granada19

granada18

Museon sisäpihan puutarhaan oli istutettu kaakaopuu

Kaupungin yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista oli vierailu Tio Antonio Hamacas -riippumattomyymälässä, joka paljastuikin kokonaiseksi nuorten nicaragualaisten naisten ja miesten sosiaaliseksi keskukseksi. Paikan myyjä selitti meille keskuksen periaatteesta ja vei meidät täysin oma-alotteisesti kierrokselle rakennuksen sisälle, jossa riippumattoja käsin tekevät nuoret olivat joko kuuroja tai mykkiä, tai heillä oli jokin muu fyysinen tai henkinen kyvyttömyys. Keskuksesta löytyi myös hiljattain avattu Café de las Sonrisas,  Hymyjen kahvila. Koko asian idea oli niin vaikuttava, että meille molemmille Annikan kanssa tarttui mukaan reissun yksi ja ainut matkamuisto, värikäs riippumatto kotiin vietäväksi. Yhden hengen kohtuu hyvänkokoinen riippumatto mahtui yllättävän hyvin tiivisti käärittynä ja pakattuna rinkan pohjalle ja painoakin tuli lisää vain kolme kiloa. granada08

granada09

granada11 granada12 granada10 Granada taisi olla reissun aikana ainut paikka, missä kaksi länsimaista vaaleaverikköä herättivät hieman epätoivottua huomiota. Kadulla ihan säädyllisesti pukeutuneenakin sai kuulla kaikensorttisia lausahduksia, moikkailuja, jopa jotain ihme maiskuttelua. Missään vaiheessa, edes kaoottisimman markkinakadun läpikävellessä ei onneksi kuitenkaan tullut millään lailla uhattu tai pelottava tunne. Kadun päässä joku paikallinen tuli huutelemaan kyydistä Rivasiin, ja hetken jankkasimme ettei kyseessä ole taksihuijaus vaan ihan oikeasti etsimämme bussiasemaksi itseään ainakin kartalla kutsuva kanabussien parkkipaikka. Rinkkojen katolle heittelyn jälkeen päädyimme juuri sopivasti lähes täpötäyteen kulkuneuvoon suunta kohti San Juan del Surin rantoja, Nicaraguan viimeistä kohdettamme. granada20 granada21

Eng: The colonial city of Granada in Nicaragua was full of cheerful colours and felt like a very vibrant destination to stay overnight. Moreover, there was a delicious Choco Museo where you can eat chocolate as much as you are able to handle…! Tio Antonio Hamacas sells very beautiful and colourful hammocks that are made by young Nicaraguan men and women who have either mental or physical disabilities. Two blond female solo travellers might cause a bit too much unwanted attention on the streets even during day time, but however we never had to feel seriously threatened there. Next off to the beach destination of San Juan del Sur on the Pacific Coast!

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Inka maaliskuu 1, 2014 at 10:35

  Nuo Granadan talot on kyllä niin upeita, tuo värikylläisyys on jotain mitä pitäis päästä näkemään joskus iteki! Ja makia tuo sun paita. :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 1, 2014 at 15:30

   Kiitos Inka! Tuossa värien paljoudessa kyllä lepäs silmä hetken jos toisenkin, eikä sävyt näyttäneet mitenkään liian ärtsyn kirkkailta vaan pastellisen pehmeiltä ja virkistäviltä :)

 • Vastaa Veera Bianca maaliskuu 1, 2014 at 13:11

  Aivan mahtavia värejä! Wow!

  • Vastaa Mari maaliskuu 1, 2014 at 15:31

   Ihan totta Veera, en ole vieläkään päässyt noista väreistä yli ja tuskin ihan heti pääsenkään! :D

 • Vastaa Miikkulainen maaliskuu 2, 2014 at 01:20

  Ihana lukea näitä sun reissujuttuja. Mä käyn aina vähän väliä stalkkaamassa joko oisit poustaillut lisää. ;)

  • Vastaa Mari maaliskuu 2, 2014 at 12:18

   Kiitos Miia, ihana kun käyt stalkkailemassa, tässä tapauksessa se on ihan ok ja suotavaa! ;)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta maaliskuu 2, 2014 at 03:09

  Voi tuota suklaamuseota! Vieläkään en usko, että tuli oikeasti suklaayliannostus..Mutta kaikki on näköjään mahdollista ;)

  • Vastaa Mari maaliskuu 2, 2014 at 12:19

   No niinpä Annika, en käsitä miten siinä oikein niin kävi! Nyt kyllä tekis mieli suklaata, vaikkapa brownieta… :)

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla maaliskuu 2, 2014 at 15:30

  Ihanan värikästä! Ja suklaamuseo kuulostaa tosi hyvältä :P

  • Vastaa Mari maaliskuu 2, 2014 at 21:22

   Värejä tosiaankin riitti tuossa kaupungissa, vähän toivoisin enemmän samantapaisia väripilkkuja koto-Suomeenkin! Ja suklaamuseokaan ei olisi näin jälkeenpäin toivuttua pahitteeksi ;)

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella maaliskuu 3, 2014 at 18:02

  Aivan mielettömän ihania, värikkäitä ja elämäntäytteisiä kuvia! (:

  • Vastaa Mari maaliskuu 3, 2014 at 19:47

   Kiitos Nella! Granada oli varsin passeli paikka niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisestikin värikkäille otoksille! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.