Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Matkamessujen löydökset osa 2

tammikuu 19, 2014
messut31

Ollako karhu vai pupu, kas siinä kysymys…

Lauantaina jatkoin Matkamessujen tutkimista vielä muutaman tunnin ajan, koska halusin torstain ammattilaispäivän ja perjantain messuilujen lisäksi repiä kaiken kivan irti vielä lauantainkin messuhulinasta. Pakkanen vaan paukkui ja lumi narskui saappaiden alla, kun suuntasin kohti Helsingin messukeskuksen poikkeuksellisesti varsin trooppista ilmapiiriä :)

messut33 Yksi hämmentävimmistä osastoista messuilla oli Veroparatiisimatkat, jossa kansalaisjärjestöt, kuten Kepa, esittelevät humoristisella vivahteella veroja kiertävien suomalaisyritysten matkakohteita. Tarkoituksena on ketään suoraan syyllistämättä valistaa ihmisiä siitä, miten tämänkaltaiset yritykset toimivat ulkomailla kiertääkseen verojen maksua, ja miten tällainen toiminta saataisiin estettyä, jotta verovarat tulisivat sen sijaan Suomeen. Perinteiset yritysten veroparatiisit löytyvät muun muassa Caymansaarilta ja Panamasta, mutta joukossa on myös runsaasti Euroopan maita, kuten Sveitsi ja jopa rakas länsinaapurimme! Lisää tietoa asiasta kiinnostuneille löytyy esimerkiksi täältä.

messut34messut40

Lentomatkustamisesta ja ilmailualasta kiinnostuneena olin odottanut uuden suomalaisen Snowbird Airlines-lomalentoyhtiön messupanosta, koska Lentoposti.fi:n marraskuussa 2013 julkaistun uutisartikkelin mukaan lentoyhtiö pyrki julkistamaan ensimmäiset reittikohteensa Matkamessujen yhteydessä. Asiaa tiedustellessa Snowbird Airlinesin edustaja kertoi kohteiden tulevan julki vasta myöhemmin helmi-maaliskuussa, ja mahdollisia avoimia työpaikkoja tiedustellessa annettiin yrityksen yhteystiedot, jonne voi laittaa avoimen hakemuksen. Nämä hakemukset kuulemma huomioidaan, ennen kuin varsinaiset työpaikat tulevat yleiseen hakuun, joten HOKS HOKS kaikki alasta kiinnostuneet! Snowbird Airlines lentää Airbus A320-koneella ja pyrkii aloittamaan toimintansa kesään mennessä.

messut32Edelleen lentomatkustamiseen liittyen, yksi messujen mielenkiintoisista uusista tuttavuuksista oli ParisRio. Kyseessä on suomalainen, aivan hiljattain lanseerattu uudentyyppinen lentojenvertailusivusto, joka graafisen taulukon avulla havainnollistaa eri vaihtoehdot lennon hinnan, keston ja vaihtoyhteyksien suhteen. Sivustolta itseltään ei voi suoraan varata lentoja, mutta oman valinnan mukaan se ohjaa asiakkaan varsinaiselle lennonvaraussivustolle, kuten Supersaverille. Jos jollakin on kokemuksia jo tästä tai vastaanvanlaisesta vertailusivustosta, kuulisin mielelläni kommentteja?

messut38

ParisRio.com isännöi messujen Bloggers’ Loungea. Kuvassa vasemmalla Destination Unknown-blogin Satu Vänskä-Westgarth Helsingin Messukeskuksen Anna Lehdon pikahaastattelussa kertomassa, kuinka bloggaaja ja matkailija voi hyödyntää Instagramia.

Jos Ranskan kieli yhtään auttavastikaan taipuu luetunymmärtämisen kohdalla, kannattaa tsekata tämä ranskalaisen reissaajan blogi. 26-vuotias Ryan pitää LE SAC A DOS -matkablogia ammatikseen, ja sieltä löytyy muun muassa hyviä vinkkejä budjettireissaamiseen liittyen. Ryan on yksi 46 kansainvälisestä matkabloggaajasta, jotka valittiin Nordic Bloggers’ Experience-ohjelmaan tutustumaan Suomeen. Keskustelin tämän nauravaisen ja elämäniloisen reissaajan kanssa etenkin Ranskan matkakohteista Lyon ja Lille, ja nykyään Berliinissä asuvan Ryanin blogista löytyy esimerkiksi vinkkejä kaupungin yöelämään.

Sokerina pohjalla oli lauantai-iltana messuilla haastattelussa kaksi suosittua ja allekirjoittaneenkin lempiblogeihin kuuluvaa bloggaajaa – Kaukokaipuu-matkablogin Marinella Ruusunen sekä Mungolife-lifestyleblogin Anna Vanhanen, jotka kävivät kertoilemassa bloggaajan arjesta. Puheenaiheena oli muun muassa bloggaajien jatkuva “ajan hermolla oleminen”, sillä sosiaalisen median luonne on melko hektistä ja asiat tapahtuvatkin Annan mukaan juuri nyt, eikä kuukauden päästä esimerkiksi lehdessä. Lukijoille on suuri rikkaus, että matkabloggaajienkin niin sanotusta lokerosta löytyy erilaisia tapoja lähestyä aiheita, joista kirjoitetaan, eikä asiapitoisen ja henkilökohtaisen tyylin vertailu ole välttämätöntä, sillä molemmilla on hyvät puolensa, joista lukija voi yhdistellen poimia ne parhaat palat päältä.

messut39

Kaukokaipuu-blogin Marinella (vas.) ja Mungolife-blogin Anna luonnehtimassa bloggaajan elämää messujen Sun & Sea -alueella

Kaiken kaikkiaan olen saanut mielettömän paljon uutta inspiraatiota niin matkailun kuin bloggaamisenkin suhteen ja tavannut uskomattoman mielenkiintoisia ihmisiä näiden Matkamessupäivien aikana. Olen todella kiitollinen Helsingin Messukeskukselle saadessani olla yksi Matkamessujen virallisista bloggaajista ja uskon ottaneeni bloggaajapassillani tästä mahdollisuudesta kaiken hyvän irti! :)

messut41Ja entäs se kovasti haettu Marimenten toimituksen kesälomakohde – löytyikö sitä messuilta? Rehellisesti sanottuna mitään ei ole vielä tähtiin kirjoitettu, mutta suuntaa antavia ideoita on ainakin parisen kappaletta itämässä ;) Palataan siihen asiaan sitten keväämmällä, sillä nyt on aika keskittyä helmikuiseen Nicaraguan ja Costa Rican reissun valmisteluun :)

messut35

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Miikkulainen tammikuu 21, 2014 at 14:28

  Meinasitko hakea Snowbirdsille matkustamon puolelle? ;) Itsekin olen miettinyt, kun on kova kaipuu lomalennoille. Voipi olla kuitenkin etten raaski lähteä nykyisestä lentoyhtiöstä, kun meillä on siellä niin mukavata. :)

  • Vastaa Mari tammikuu 21, 2014 at 18:59

   No oishan se ihan houkutteleva vaihtoehto! ;) Mielenkiinnolla kyllä seuraan tämän lentoyhtiön ensiaskelia. Ja ihana kuulla, että viihdyt sun työssä! :)

 • Vastaa Lena tammikuu 21, 2014 at 14:33

  Mielenkiintoinen postaus! Innolla odottelen tuon Snowbirdin reittien avaamista :)

  • Vastaa Mari tammikuu 21, 2014 at 19:00

   Kiitos Lena kommentista! Muakin kiinnostaa nuo Snowbirdin reitit, kiva saada uusi lomalentoyhtiö Suomeen :)

 • Vastaa Annika tammikuu 22, 2014 at 04:10

  Voi veroparatiisimatkat! Oisin kyllä itsekin suunnannut heidän kojua kohti uteliaana kyselemään, että mistä on kyse. Enpä ole tullut tuotakaan ajatelleeksi…Aivan huippu tuo viimeisin kuva “Japanista” :)

  • Vastaa Mari tammikuu 22, 2014 at 09:00

   Ihan hyvin näytti tosiaan herättävän messukävijöiden kiinnostusta se ständi, ja siellä pystyi allekirjoittamaan vetoomuksen omavalintaiselle kansanedustajalle, että näitten yritysten täytyisi raportoida tarkemmin ja avoimemmin toiminnastaan.
   Ja oli tosiaan niin nätti rekvisiitta tuossa Japanin kojulla, että pakko oli ängetä kuvaan! :D

  Vastaa