Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Kuin kansainvälisellä lomareissulla – Matkamessutunnelmia

tammikuu 18, 2014

Parin päivän Matkamessuhengailun jälkeisiä tunnelmia luvassa, sopivasti tulisen chilisuklaan ja pehmeän kookoksenmakuisen piña coladan kera tarjoiltuna, olkaatte hyvät!

messut10

rantsu14

Lomatunnelmissa Rantapallon kojulla!

Matkailun ammattilaispäivänä torstaina keskityin lähinnä tutustumaan muihin matkabloggaajiin, joista hyvin monen blogi oli ennestään tuttu, mutta yllättävän haastavaa on välillä yhdistää blogia ja sen takana olevia kasvoja! Hurjan paljon hyviä vinkkejä bloggaamisen suhteen tuli pistettyä korvan taa kokeneemmilta bloggaajilta, ja on ihanaa, että matkabloggaajayhteisö on niin avoin ja kannustava myös suht uusille tulokkaille :)

messut03

Uusia aurinkoisia tuttavuuksia Blogger’s Loungessa: Miikkulaisen blogin Miia (oik.) sekä All The Million Pieces -blogin Mari. Niin ja mää :)

messut02

Suomalaisten bloggaajien lisäksi joukkoon liittyi myös suuri kansainvälisten matkabloggaajien ryhmä, jossa oli ammattilaishuippubloggaajia muun muassa Ranskasta, Italiasta, Saksasta, USA:sta sekä Kanadasta. Nordic Bloggers’ Experience-bloggaajaohjelmaan haki yli 100 kansainvälistä bloggaajaa, joista 40 kutsuttiin tutustumaan Suomeen matkailumaana, kulttuuriin, ruokaan sekä luontoon. Osana ohjelmaa kuului myös matkamessuvierailu. Lisää näiden bloggaajien Suomi-visiitistä voi lukea täältä.

messut01

Kansainväliset huippubloggaajat Conni Biesalski, Sebastian Canaves ja Adeline Gressin

messut04

Tällainen on ilme sen jälkeen, kun voittaa arvonnassa Borneon orangin adoptoinnin sekä matkan katsomaan tätä “omaa” orankia! :)

Messujen jälkeen torstain illanvietto jatkui Helsingin ainoan perheomisteisen design-hotelli Klaus K:n tiloissa Instagram Travel Thursday-henkisessä tilaisuudessa. Järjestäjinä toimineiden Suomen IGTT-porukan eli Kaukokaipuu-blogin Marinellan, Running With Wild Horses-blogin Veeran sekä Destination Unknown-blogin Satun lisäksi paikalla oli Skimbaco lifestyle-online-lehden omistaja Katja Presnal, joka piti erittäin inspiroivan, intohimoisen ja intiimin (“voiko tuota sanaa käyttää Suomessa kuulostamatta makuukamarihommilta? :D”) puheen omien unelmien tavoittelusta ja saavuttamisen mahdollisuudesta. Alkumaljojen ja pienen purtavan ohella illan ohjelmassa oli modernin kalevalaishenkisen hotellin pienimuotoinen esittely sekä vapaata verkostoitumista. Myöhemmin illalla myös kansainvälisten bloggaajien ryhmä liittyi joukkoon kirjavaan :)

messut05

messut06

Katja Presnal

messut07

Pientä huikopalaa

messut08

Tästä sisustuselementistä tulee mieleen Phileas Fogg ja matka maailman ympäri 80 päivässä!

Perjantaina sitten pääsin keskittymään hieman enemmän itse messutarjontaan ja näytteilleasettajiin, joita tosiaan on tänä vuonna 80 eri maasta! Meksikon kojulla tosin kävin jo torstaina lämpimikseni höpöttelemässä Playan matkailusta ja kaikkeen maahan liittyvästä, kun en voinut vastustaa kiusausta :) Juttua riitti muun muassa Cozumelin saaresta, joka sijaitsee Playa del Carmen edustalla 10 kilometrin päässä mantereesta. Saari on mitä idyllisin paikka sukeltamiseen, sillä siellä sijaitsee maailman toiseksi suurin koralliriutta heti Australian jälkeen!

messut11

messut12

Sukelluskylässä pääsee itse kokeilemaan tätä kiehtovaa lajia. Omat uikkarit mukaan!

messut21

Sun & Sea -alueelta löytyy mukavasti vapaata lepotilaa, kun jalkoja alkaa väsyttää

Ensi kuun Nicaraguaan kohti suuntautuvaa reissua varten sain runsaasti kohde- ja turvallisuusvinkkejä Jaakkola tours -matkatoimistolta, joka on suomalaisille suunnattu matkatoimisto Nicaraguan pääkaupungissa Managuassa. Nicaraguan Suomen suurlähetystössä 10 vuotta työskennellyt, pian 20 vuotta Nicaraguassa asunut Petri Jaakkola tuntee kohdemaan kuin omat taskunsa ja oli vilpittömän kiinnostunut tulevasta reissustamme maahan.

messut28

Tasty Travel -ruokaelämysalueen suussasulavan täyteläiset ja kohtuuedulliset (alkaen 4e) pizzapalat ja sen päälle nautiskellut kuohuviinilasilliset auttoivat pahimman nälkäkuoleman ohi ja kohottivat kummasti jo valmiiksi hilpeää messutunnelmaa. Siitähän olisi pimenevän perjantai-illan kunniaksi voinut jatkaa vielä Sun&Sea -alueen Rantabaariin, jonne tunkua näyttikin olevan jonkin verran. Ehkäpä lauantaina sitten… ;)

messut22

messut20

messut23

Argentiina on yksi tämän vuoden uutuuskohteista messuilla

messut24

Singapore on viime aikoina ollut yhä useamman reissaajan huulilla

messut25

Kirsikankukat Japanin

messut26

Matka halki Trans-Siperian ois niin mahtava toteuttaa!

messut27

Intian rauhaa ja harmoniaa.

Myös kotimaan matkailu on messuilla hienon kattavasti esillä, ja kotiseuturakkaushan siellä taas iski kehiin kun Kainuun ja Wild Taigan kyltit pisti näkökenttään! Erikoismainintana täytyy myös kehaista Syötteen reipasta ja tomeraa hiihtolomien markkinoijaa, jonka kanssa oli ilo turista pohjosen mukavuuksista :)

messut14

messut15

Kaesan kahvilaan riitti jonoa!

messut16

messut19

Mitenkä ois…? ;)

Yksi messujen mielenkiintoisimmista musiikillisista esityksistä on tähän mennessä ollut ehdottomasti Inarin ja Saariselän ständillä esiintynyt saamenkielellä räppäävä Ailu Valle, joka keräsi hyvällä meiningillään ja positiivisella asenteellaan runsaan joukon messukävijöitä kuuntelemaan ja ihmettelemään saamiräpin sointia.

messut17

Ailu Vallella riimit taipuu myös saameksi

Mondo-lavalla kävin kuuntelemassa lähimatkailuvinkkejä nykyiseen asuinkaupunkiini, kovasti hemmottelun tyyssijana viime aikoina tituleerattuun Helsinkiin. Siellä nousi esiin muun muassa paljon puhuttu ja kehuttu, viime vuonna Merihakaan noussut Kulttuurisauna, joka tarjoaa upeat maisemat joko Uspenskin katedraalille tai merelle Laajasaloon päin. Niinhän siinä kävi, että lopulta allekirjoittanut oli aivan myyty ja paljon kirjakaupoista tuloksetta metsästämäni Mondon Helsinki-opas oli pakko saada ihan omaksi, eikä tästä hemmottelusta joutunut turhan paljoa kärsimään, sillä messutarjouksena kaikki Mondon oppaat ovat 15 euroa.

messut30Lauantaina pyörin vielä usean muun matkabloggaajan kera messuhumun keskellä, jos törmäillään niin tulkaa ihmeessä nykimään hihasta! :)

messut09

Pallontallaajien toimittajalta ja Archie Gone Lebanon-blogin ihanalta Inkalta saatu hieno “Pallisten” merkki!

 

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Ruth tammikuu 18, 2014 at 11:06

  Hyvältä näyttää! :) Kivoja kuvia ja kuvauksia, varmasti ollut mahtava meininki ^^ Itse juuri Suomeen palanneen, pää niin solmussa, että voi olla, että jää tämän vuoden matkamessut penkomatta lävitse. Onneksi ne voi kuitenkin elää teidän postauksienne kautta (; edes pikkiriikkisen verran. Tuliko tartuttua tarjouksiin? :D

  • Vastaa Mari tammikuu 18, 2014 at 19:45

   Kiitos Ruth! Sullakin on varmasti mieletön reissu takana :) Toivottavasti ei ole iskenyt kovin pahasti paluushokki?
   Kyttäilin kyllä sivusilmällä tarjouksia, muttei mitään lähtenyt mukaan, ainakaan vielä ;)

 • Vastaa Mari tammikuu 18, 2014 at 14:15

  Ihanan kattava postaus messuilta! Oli tosi mukava tavata ja jutella; innolla odottelen sun Nicaraguan ja Costa Rican postauksia :)

  • Vastaa Mari tammikuu 18, 2014 at 19:48

   Kiitti kaima! :) Oli tosiaan mielettömän kiva tavata messuilla, pysytäänhän langoilla :D Tosiaan kohta saa alkaa kirjotella reissuvalmistelupostauksia, välillä huomaa ettei tässä turhan montaa viikkoa ole jäljellä lähtöpäivään!

 • Vastaa Annika tammikuu 18, 2014 at 16:58

  Mukava reportaasi! Mielenkiintoinen tuo Jaakkola tours, varmaan hyviä vinkkejä tuli! Tuolla kyllä tulisi kovasti matkakuumetta..vaikka onhan sitä jo valmiiksi! Matkamessuista jutellaan varmasti reissun päällä kovasti :)

  • Vastaa Mari tammikuu 18, 2014 at 19:54

   Kiitos Annika, kaipailtiin sua messuilla! Jaakkola tours oli tosiaan asiantuntevan oloinen ja otettu siitä, että jotkut suomalaiset on täysin ominpäin lähdössä Nicaraguaan. Mutta ootahan kunhan päästään kasvokkain vaihtamaan kuulumisia :)

 • Vastaa Sukellus Asiaan tammikuu 18, 2014 at 18:28

  Jees! Harmi ettei päästy paikalle. Terveiset Vietnamista.

  • Vastaa Mari tammikuu 18, 2014 at 20:05

   Hei, kiitos kommentistanne ja terveisistä! Oispa tosiaan ollut kiva nähellä teitäkin messuilla, mutta sukellusopinnot Etelä-Vietnamissa kuulostaa kohtuullisen hyvältä syyltä olla muualla ;)

 • Vastaa Miikkulainen tammikuu 18, 2014 at 19:48

  Oli hauska tutustua! Pistetään tulta pepun alle vielä entuudestaan tähän suomalaseen mahtavaan matkabloggailuun. Sitä tehdessä matkustellaan niin että napa raikaa! hih

  • Vastaa Mari tammikuu 18, 2014 at 20:31

   Kuin myös Miia, ihan huippua oli tutustua ja löytää samanhenkisiä, reissukärpäsen puraisemia matkabloggaajia! Tätä vertaistukea tarvii jatkuvasti ;)

 • Vastaa Inka tammikuu 20, 2014 at 08:31

  Oli ihan mahtava nähdä messuilla! Ja ihana että meillä alkaa olla pallisbloggaajiakin jo niin paljon (ja niin mahtavia tyyppejä!) että voidaan suunnitella jotain omiakin juttuja, iso jee sille! Katotaan mitä tästä tulee, ootan kyllä valtavalla mielenkiinnolla. :)

  • Vastaa Mari tammikuu 20, 2014 at 19:37

   No sanos muuta Inka, ihan huippua oli nähellä! Innolla jään oottelee seuraavia miitinkejä :) t. ylpeä pallislainen ;)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.