Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Makumatka Intiaan

joulukuu 21, 2013

Ainahan se on mielessä – matkailun lisäksi nimittäin ruoka!

Näin joulun alla, ennen äidin herkullisten joulupatojen ääreen heittäytymistä kävimme ystäväni kanssa vähän erilaisella “joulupäivällisellä” Helsingin parhaaksi intialaiseksi ravintolaksi tituleeratussa Maharajassa. Tyylikäs ja upeasti sisustettu sadan asiakaspaikan ravintola on perustettu vuonna 1993 ja sijaitsee Töölössä Mannerheimintien varrella.

maharaja02

GroupOn -tarjouksena 25 euroa maksanut neljän ruokalajin intialainen menu kahdelle oli 94 euron arvoinen, ja sitä myytiin tarjouksen aikana päälle 500 kappaletta! Ei siis ihmekään, että diili edellytti pöytävarausta, ja luonnollisestikin perjantai-illat olivat varaushetkellä jo aivan täyteenbuukattuja.

Tiistai-iltanakin ravintolassa olivat useimmat pöydät täynnä, mutta silti paikan yleisvaikutelma oli rauhallinen ja viihtyisä, bollywood-musiikin soidessa vaivihkaa taustalla.

maharaja03

maharaja10

Vesi kielellä alkupaloja odotellessa

maharaja07

Ja lopulta päästiin itse asiaan!

Itse ruoka oli maistuvaa, herkullista, sopivan tulista, eikä tarvinnut itkeä silmiä päästä tai pahemmin niistellä nenua. Alkuruokana tarjoillun kasvispaistoksen (kasvis samosa) jälkeen siirryimme pääruokaan, joka koostui kahdesta eri ruokalajista. Pöydän antimiin kuuluivat Palak paneer eli pinaattimuhennosta juuston ja kotijuuston kera, inkivääriä, valkosipulia, tomaatti- ja sipulikastiketta, tuoretta korianteria, sekä Aloo Chana Masala, eli perunoita ja kikherneitä tomaatti- ja sipulikastikkeella.

Annokset olivat reilun kokoisia ja nälkä lähti niillä taatusti, muttei kuitenkaan tullut ylisyönyt ähky olo ravintolasta poistuessa.

maharaja08

Alkuruokana kasvispaistos sekä salaatti

maharaja09

Palak paneer ja Aloo Chana Masala basmatiriisin kera koottuna lautasille

maharaja05

Ateriaan kuului myös öljyssä voideltu naan-leipä raita-kastikkeen kera

maharaja01

Tämän makean jälkiruoan nimi jäi arvoitukseksi – kertokaa jos tiedätte mitä se on! :)

Useammassa intialaisessa ja nepalilaisessa ravintolassa vierailleena ja kotitekoisia tyypillisiä nepalilaisia ruokia nautiskellaana voin hyvillä mielin julistaa, että tämä kokemus oli myös ehdottomasti kokeilun arvoinen. Palvelu ravintolassa oli ystävällisen pelkistettyä ja nopeaa, eikä seuraavaa ruokalajia ei tarvinnut odotella juurikaan. Parastahan illassa oli kuitenkin upea ruokaseurani, jonka kanssa saimme vaihtaa uusimmat kuulumiset pienten uusien reissusuunnittelujen kera! ;)

Tunnelmallisia joulupyhiä teille kaikille, pistäkää Facebookit kiinni, rentoutukaa ja nauttikaa toistenne seurasta ja läsnäolosta!

maharaja04

Tätä kirjoittaessa soi:

Akon – Chammak Challo

Dhanush – Why This Kolaveri Di

Non-Stop Bhangra Songs

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Annika joulukuu 21, 2013 at 17:09

  Apua, nyt on kyllä vesi kielellä! Oikein herkullisen näköistä, itselläkin alkoi tekemään intialaista ruokaa mieli! Juuriki kasvis samosas söin lounaaksi töissä yksi päivä :)

  • Vastaa Mari joulukuu 24, 2013 at 01:36

   Joo, pitäisi itekin joskus kokkailla noita herkkuja, jäi kyllä oikein hyvä maku suuhun tuostakin visiitistä! :)

 • Vastaa Ruth joulukuu 24, 2013 at 08:44

  Voisikin ensi vuoden puolella ostaa kaapin täyteen uusia mausteita ja ottaa vaikka uuden vuoden tavoitteeksi oppia luomaan näitä herkkuja kotikeittiössä opiskelijan tyylillä ^^

  • Vastaa Mari joulukuu 24, 2013 at 13:23

   Kiitoksia kommentista! Ja ihan totta, just ajattelin että pitäisi täydentää omiakin maustevarastoja ja opetella käyttämään vähän erilaisempiakin mausteita. Kotikansainvälistymistä ruoan kautta parhaimmillaan! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.