Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

Road Trip to the Northern Civilization

marraskuu 26, 2013

Tähdennettäköön nyt heti tähän alkuun, etten varsinaisesti ole millään lailla autoihmisiä – enkä varsinkaan pitkän matkan ajajia. Suoriudun kyllä Kajaanissa kaupunkiajosta ja just ja just 70 kilometrin mökkimatkasta, mutta muuten minua ei pahemmin nykyään auton ratissa nähdä. Pääkaupunkiseudulla liikkuessani en koe tarvitsevani omaa autoa, koska kaikkien niin kovasti rakastama Helsingin seudun liikenne eli HSL vie minut niin töihin, keskustaan kuin tarvittaessa vaikkapa lentokentällekin.

Kuitenkin, kun tarjoutuu mahdollisuus road tripille ihanan ystävän seurassa aina Oulun pohjoisen vetovoimaiseen kaupunkiin asti, niin mitenpä siinä voisi sanoa ei! Etenkään, kun pitkän matkan ajoon tottuneella ystävällä oli mukana kaksi suloista kissaa, joiden sylinä toimiminen kuului lähinnä matkustajana olleen rooliin…passar bra! ;)

oulu2

Pikku Felixin kissanpäivät!

oulu

Apukartanlukija Batman nohevana :D

Matkanteon edetessä kohti pimenevää perjantai-iltaa ja pikimustan maan vaihtuessa Jyväskylän hujakoilla valkoisemmaksi oli reissufiilis molempien vähäisiksi jääneistä nukkumisista huolimatta vähintäänkin katossa! Yhä pohjoisemmaksi päästessämme pilkkopimeä, hiljainen tienoo, lumisen valkoinen maisema ja kuulaan kirkas tähtitaivas muistuttivat matkantekijöitä siitä, mistä etelässä asuessa jää täysin paitsi.

oulu4

Saavutimme reissun ensimmäisen yön etapin, Rantsilan, reilussa 7 tunnissa parine ABC-taukoineen. Hyvässä seurassahan aika kuluu kuin siivillä eikä autossa istuminenkaan kerennyt pahemmin puuduttaa paikkoja.

Lauantaina makoisten pitkien yöunien jälkeen matkamme jatkui kohti varsinaista määränpäätä, Oulua, jossa tapasimme lisää ihania ystäviä, juhlimme synttäreitä, istuimme iltaa ja lopulta suuntasimme vähän tanssahtelemaankin Tiernakaupungin yöelämään.

oulu9

Valaistu ja lämmitetty Rotuaari

Sunnuntaina lensin Norwegianilla takaisin Helsinkiin, ja pääsin testaamaan lentoyhtiön kovasti markkinoimaa ilmaista langatonta Internet-yhteyttä koneessa lennon aikana. Yhteys toimi vaihtelevasti, esimerkiksi Iltalehden sivuille pääsin muitta mutkitta, mutta Facebook sen sijaan lataili itseään monen monituisen tovin. Joka tapauksessa, on silti pelkästään positiivista, että yritys, jonka ensisijaisena tehtävänä on saada matkustajat paikasta A paikkaan B niin turvallisesti kuin mahdollista, tarjoaa ensimmäisenä lentoyhtiönä Euroopassa myös tällaista lisäarvoa matkakokemukselle.

oulu6

Norwegian tarjoaa ainoastaan käsimatkatavaroilla matkustaville myös mahdollisuutta siirtyä suoraan portille ilman lähtöselvitystä. Huippua!

Tykkäättekö te, rakkaat lukijat, matkustaa autolla, junalla, bussilla, lentokoneella, vai millä? Ja onko kukaan muu testannut nettiyhteyttä lennon aikana, tai muita erikoisempia palveluita?

oulu5

 

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Annika marraskuu 27, 2013 at 15:07

  Voi mitkä matkakaverit! Noiden kanssa nyt kenestä tahansa tulee pitkän matkan ajaja :) Mulla oli muuten vähän sama ongelma tuon Norwegianin netin kanssa, just Facebook lataili tosi kauan! Junamatkustus on aika pop, tosin lentokoneella pääsee sopivan kauas :)

  • Vastaa Mari marraskuu 28, 2013 at 09:16

   No elä muuta sano, kyllähän tuollasella kokoonpanolla kelpaa ajella vaikka koko Suomen halki! :)

   Junalla matkustamisessa on tosiaan sitä jotakin, ja juna-asemissa myös. Reissaajafiilistä?

  Vastaa