Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Kappale kauneinta Kainuuta

kesäkuu 25, 2013

lake

lake3

lake2

Ne juhannukset, jotka olen viettänyt maaseudun rauhan ja laiturin nokan sijaan tyhjentyneessä kaupunkimaisemassa voi laskea reippaasti yhden käden sormilla. Vaikken tällä erää varsinaisesti tunnustaudukaan pesunkestäväksi mökki-ihmiseksi, on järven aaltojen liplatuksessa, hiljalleen grillaushiillokseksi hiipuvassa nuotiossa ja kainuulaisen suvun keskinäisessä mölkkyottelussa sitä aitoa, oikeaa juhannustunnelmaa!

Nykyään enimmäkseen Flyben tunnin pomppua Helsingistä Kajaaniin suosineena valitsin tällä kertaa menopeliksi Pohjolan Matkojen vaivaiset yhdeksän tuntia kestävän bussimatkan yöttömässä yössä kohti pohjoista. Päätökseen vaikutti ehkä aavistuksen verran se, että havahduin tänä vuonna juhannukseen vähän liian myöhäisessä vaiheessa, jolloinka lentojen hinnat olivat pompsahtaneet jo kirjaimellisesti pilviin. Sen sijaan houkuttelevan vaihtoehdon tarjosi 25 euron menolippu rakkaaseen kotikaupunkiin, eikä tuo matka-aikakaan näin budjettimatkaajan näkökulmasta tuntunut mitenkään ylitsepääsemättömältä asialta.

abcjuva

abcjuva2

Mitä muutakaan voisi tehdä juhannusaattoaamuna kello 5 kuin napottaa possun selässä Juvan ABC:llä!

Jos ajatellaan bussimatkustamisen etuja lentämiseen verrattuna, niin liikkuvan maiseman katselu on aina kiehtonut mua, olipa kyseessä sitten bussi, juna, auto tai laiva. Ja olkoonkin, että Suomen sisällä etelästä pohjoiseen mentäessä se maisema koostuu suurimmaksi osin tasaisesta metsätienoosta, jota satunnaisesti piristää muutama raikas vesistöalue. Lisäksi valoisana yönä matkustaminen on kiintoisampaa, kun pimeän aika on niin vähäinen ja vielä lyhyempi pohjoiseen päin suunnatessa. Jo Keski-Suomen alueelle saavuttaessa aurinko alkaa nouseskella aamukolmen jälkeen, eikä ole ehkä parempaa tapaa aloittaa aamua kuin nauttia auringon ensisäteistä, kun ohi lipuvat aakean laakeat heinäpellot ja viheriöivät nurmikot lehmineen. Aamun hiljainen maalaismaisema alkaa rauhoittaa mieltä keskikesän juhlaa varten ja tulee tunne, että täällä on tilaa hengittää etelän ruuhkien ja ihmispaljouden jälkeen.

Rakkaiden ihmisten seuran, rantasaunassa vastomisen, talviturkin heiton ja grillaamisen lisäksi juhannuksen fiilistelyn kohokohtia oli myös kahden eri suunnista toisiaan kohti uivien joutsenten romanttinen kohtaaminen keskellä järveä kuulaan valoisassa juhannusaattoyössä…

swan swan2 swan3 swan4

Tämän miniloman tarkoituksena oli ylipäätään totaalinen rentoutuminen ja aivojen nollaus ilman nettiä, läppäriä tai muutakaan teknologiaa. Hyvä jos edes muistin jossain välissä puhelimeni olemassaolon, kun en kantanut sitä missään välissä mukanani vaan annoin senkin levätä aitassa omassa rauhassaan. Vaikken varmaan osaisikaan oikeasti olla kauaa ilman nykyelämän sosiaalisia vempaimia, niin olen kuitenkin oppinut arvostamaan sitä, että on paikka keskellä kauneinta Suomen luontoa, missä voi olla aivan rauhassa ja rentoutua kaukana kaupungin vilskeestä ja melusta. Olen myös oppinut ymmärtämään kaikkien ulkomaan reissujeni ja erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten kohtaamisten kautta, että tällainen oma rauha on oikeastaan luksusta, eikä sitä tulisi pitää lainkaan itsestäänselvyytenä.

Ihanaa kesän jatkoa teille lukijoille, ja koitetaan välillä pysähtyä miettimään ja fiilistelemään lämpöä, aurinkoa ja kaikkea kaunista Suomen kesässä!

lake6

nuotio

Viikon vaahtokarkkimainos :)

lake4 lake5

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa Annika kesäkuu 26, 2013 at 02:55

    Kyllähän se on niin, että Suomen kesää, etenkään juhannuksen aikaan, ei voita yhtään mikään!! Edelleen haaveilen, että pääsisin juhannukseksi Suomeen. Ehkä yritän taas uudelleen ensi vuonna! Ihania kuvia, nuo joutsenkuvat on aivan huippuja :)

    • Vastaa Mari kesäkuu 28, 2013 at 23:53

      Näin on, kesällä Suomessa kyllä kelpaa nautiskella jos vaan aurinkoa ja lämpimiä kelejä riittää! Ja noita harvinaisia tähtihetkiä kuten joutsenten romanttista juhannusuintia on kiva tallennella kameralle :) Koitapa ens vuonna suunnata tänne yöttömään yöhön!

    Vastaa