Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

These streets will make you feel brand new

tammikuu 19, 2013

Parin päivän New Yorkissa palloilun, aikaerorasituksesta ja lievästä kulttuurishokista toipumisen jälkeen oon tehnyt muun muassa seuraavanlaisia huomioita kaupungista, joka ei koskaan nuku:

– Amerikkalaiset rakastavat palavasti maataan, mikä näkyy esimerkiksi USA:n lipuissa, joita on ripoteltu liehumaan mahdollisimman monen rakennuksen seinämään…God Bless America? :P

– Ihmiset on puheliaita. Siis tosi puheliaita! Small talkia harrastetaan joka paikassa ja kaikkien kanssa, eli höpötellään esimerkiksi kassaneidin kanssa niitä näitä vaikka ei olisi mitään oikeaa asiaa eikä vastaukset oikeasti kiinnostaisikaan. Jos oot tuppisuuna tai muuten vaan et aina jaksa osallistua merkityksettömään jutusteluun saat mahdollisesti vähän kummia katseita osaksesi. Yleensä tilanne korjaantuu kyllä melkosen sukkelaan kun kerrot olevasi Suomesta, tai vaihtoehtoisesti vaikkapa jommasta kummasta naapurimaasta… =)

– autoilijat tykkää myös olla äänekkäitä tööttäämällä torvia jatkuvasti

– useimmissa kaupoissa on lukematon määrä myyjiä, jotka on kaikki enemmän kuin valmiita auttamaan löytämään juuri mitä ikinä haluatkin (tai myös mitä et vaan vielä tiedä haluavasi, mutta mahtipontisen myyntipuheen jälkeen uskot ehdottomasti tarvitsevasi juuri sitä kuorintavoidetta…!)

– tuotteiden hinnat ilmotetaan verottomina, eli oikea hinta selviää vasta kassalla, ja tippejä harrastetaan erittäin paljon etenkin ravintoloissa, takseissa jne.

– Starbucks löytyy lähestulkoon joka kadunkulmasta ja on toiminu meillä aamiaispaikkana aika lailla joka aamu

Caramel Apple Spice lämmitti tammikuisessa viimassa

– katukuvassa näkee paljon mustaanpukeutuvia newyorkilaisia..itse rakastan värejä ja meinasin jo vaipua epätoivoon synkkien sävyen keskellä, mutta sitten alkoi kaupungista ilokseni löytyä muutama väriläiskä:

(toim. huom. en ehkä ostanut ihan noita kaikkia kenkiä..)

– Times Square on meluisa, kuhiseva ja täynnä turisteja, katumyyjiä ja kirkkaita valoja

– Chinatownin kaupunginosassa tuntee olevansa täysin toisella puolella maailmaa ja hallitsevana kielenä toimii lähinnä mandariinikiina

Tämän paremmin en voisi kiteyttää New Yorkin olemusta, sitä miltä se näyttää mun silmin:

“Seuraa unelmaasi. Pidä varasi.”

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa KatiC tammikuu 21, 2013 at 06:19

    Smash taitaa kiteyttää Nykin aika hyvin. Sellainenhan se on.

    • Vastaa Mari tammikuu 21, 2013 at 07:18

      Etenkin ekana päivänä kun koko jenkkikulttuuri iski voimalla päin pläsiä, ja pari muutakin kertaa sen jälkeen. Mut oon jo toipumaan päin :)

    Vastaa