Pallontallaajat.net
Valikko
Lentomatkailu

Sinivalkoisin siivin illaksi perille

tammikuu 17, 2013


Ja tästä se matka sitten alkoi, innosta ja jännityksestä puhkuen niin ettei paitakaan enää näköjään meinannut pysyä housuissa :D

Näin lentomatkailusta kiinnostuneena en voinut vastustaa tilaisuutta leikkiä Finnairin Quality Hunteria ja kommentoida New Yorkin lentoani ja siihen liittyviä matkustajien palveluja. Mulla oli siis Finnairin suora lento Helsingistä New Yorkin JFK:n lentokentälle ja lentoaika oli noin 8 h 40 min.Tein lähtöselvityksen kätevästi kotona netissä jo 36 tuntia ennen lennon lähtöä, joten kentälle saapuessa ei tarvinnut jonotella lähtöselvitystiskille vaan sain suoraan jättää mun 16 kiloa _kevyen_ laukun hihnalle ja mennä turva- ja passitarkastusten kautta lähtöportille.
Tässä välissä voidaan mainita, että en ole koskaan ennen lentänyt mannertenvälisiä lentoja. Viimeaikainen lentomatkustamiseni on koostunut lähinnä Hki – Kajaani – Hki -välin suhaamisesta Flyben pienehköillä potkurikoneilla ja pelkistetyllä palvelulla, vaikka ei siinäkään mitään valittamista ole ollut, aina on päästy enemmän tai vähemmän aikataulussa perille ;)
Joka tapauksessa, koska en tiennyt ollenkaan mitä odottaa, olin kuin lapsi karkkikaupassa huomatessani, että ensinnäkin kaikille matkustajille oli istuimilla odottamassa omat tyynyt,  peitot ja kuulokkeet pitkää lentoa varten. Ateria lennolla oli myös maukas: meille tarjoiltiin aasialaisittain valmistettua kanaa vihannesten ja riisin kera, sekä jälkiruoaksi mansikkatäytekakkua valkosuklaakuorrutuksella, jolloin viimestään ainakin tämän matkustajan suupielet oli jo ihan korvissa =) Lisäksi ateriaan kuului salaatti, leipä, sekä kahvin lisäksi vapaavalintainen juoma, jossa vaihtoehtoina oli muun muassa puna- ja valkoviiniä, joita tarjoiltiin vielä myöhemmin lisää toinenkin kierros (toim. huom. itsehän tietysti olin tuoremehulinjalla ;)
Kaikesta tästä tohkeissani en malttanut oikein nukkua ollenkaan, vaikka yleensä lennoilla oon jo unessa ennen kuin kone on ilmassakaan. Sen sijaan aloin tutkimaan lennon viihdeosastoa – jokaisen matkustajan edessä olevan tuolin selkänojassa oli oma viihdenäyttö, josta pystyi valitsemaan lukemattomia määriä eri elokuvia, musiikkia, tv-sarjoja, pelejä, urheilua, uutisia tai seuraamaan reittikarttaa missä ollaan milloinkin menossa. Itseäni viihdytti erityisesti Elokuun ja Lassi Valtosen albumit, SpinFM, How I Met Your Mother -tv-sarja  ja lisäksi onnistuin löytämään myös Berlitzin sanapelin, jossa opetettiin espanjan alkeita..hyvää kertausta mun kielipäälle!
Perille hieman sumuiseen New Yorkiin päästiin puolisen tuntia myöhässä, ja pitkän passintarkastusjonon ja muiden rajamuodollisuuksien jälkeen kohdattiin vihdoin Kanadasta lentäneen matkaseurattareni kanssa Manhattanilla!
Näkymä Manhattanille hotellin ikkunasta 15. kerroksesta

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.